НОВИНИ и СЪБИТИЯ

Гурме вечеря

Ученици от гимназията по туризъм участваха в приготвянето на гурме вечеря за 700 представители на френски компании.

Под ръководството на професионални шеф-готвачи нашите ученици приготвиха изискано меню за гостите

виж повече

Наша ученичка спечели кулинарно състезание

На 13 ноември 2015 завърши първото издание на кулинарното състезание "Стани Unichef".

Победител в това кулинарно предизвикателство стана Ваня Найденова, ученичка от 12 клас на ПГ по туризъм - гр. Варна.

виж повече

Състезание по природни науки

От 16 до 18 октомври 2015 гимназията по туризъм беше домакин на Национално състезание по природни науки и екология. В състезанието участваха 33 екипа от ученици и техните ръководители от различни градове на страната. В него участниците представиха свои постери и защитиха пред журито проектите, по които са работили.

Нашата гимназия се представи с два отбора. Първият отбор в състав Жана Ангелова от Хб, Александър Димитров от VIIIа и Георги Бъчваров от VIIIг, с ръководители Цв. Митева и Яв. Князов, представи филма „Рециклиране“, в който беше показана дейността на предприятие за рециклиране в град Добрич. Анна от Хб с ръководители Сн. Демирова и Ж. Първева представи своя игра с екологична насоченост предназначена за деца.

Участие в общински конкурс

Наши ученици взеха участие в общински конкурс "Светлината и светлиннобазираните технологии". В категорията Образователна игра Зорница Кирилова от 10д клас спечели второ място със "Светлина". В категорията Анимация и видео Йорданка Маринова от 10ж и Нелина Георгиева от 10д спечелиха второ място с филма "Фиброоптика". В същата категория Николета Ненчева от 10в клас взе трето място с филма "Светлината в моя живот". Величка Дианова - 9д и Анна Николова - 9в клас получиха сертификат за участието си в категорията Образователна игра. Всички ученици бяха подготвени от Снежана Демирова, преподавател в Гимназията по туризъм.

Проект "Успех" на Европейския съюз

28 февруари 2015г. в Гимназията по туризъм се състоя представяне на клубове по проект "УСПЕХ".

Това регулярно събитие е част от проекта "Да направим училището привлекателно за младите хора", финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" на ЕС. В проекта за 2014-2015 год. участват 4 клуба от гимназията. Ученици от ателие "Карвинг" с ръководител Анелия Славейкова представиха придобите умения за гравиране на зеленчуци и плодове. Клуб "Кулинарен свят" с ръководител Надежда Йорданова представи приготвени от тях ястия от кухнята на европейските народи. Учениците от клуб "Празнични традиционни ястия" с ръководител Дияна Стойчева презентираха ястия от българската и европейската традиционна празнична кухня. Ученици от клуб "Захарни фантазии" с ръководител Ирина Костадинова представиха своите умения в приготвянето на вкусни торти и захарни изделия. Гостите на събитието имаха възможност да дегустират всички ястия.

виж фотогалерия

Благотворителна вечеря

На 19 февруари 2015г. в кафе-сладкарницата на Гимназията по туризъм се състоя благотворителна вечеря. На нея бяха поканени родители и учители.

Целта на събитието беше родителите да се запознаят с професионалните знания и умения придобивани от учениците в гимназията. Вечерята включваше изискано меню приготвено от нашите ученици, а за доброто настроение на гостите се грижеха представители на класовете от специалност туристическа анимация. Всички събрани средства ще отидат за подпомагане на нуждаещи се ученици-абитуренти.

виж фотогалерия

Ателие "Карвинг"

Ученици от ателие "Карвинг" взеха участие в Празника на реколтата състоял се на 1.11.2014 година в с. Кривини, общ. Долен чифлик.

Наталия Петрова 10г клас, Георги Атанасов 10г клас, Десислава Стоянова 10е клас и Любомир Расанов 10ж клас приложиха своите умения и изработиха от плодове и зеленчуци карвинг изделия, които бяха представени на Празника на реколтата в селото. Консултант на учениците и ръководтел на ателието е Анелия Славейкова, преподавател в Гимназията по туризъм.

виж фотогалерия

Вестник на гимназията

По случай годишнината от рождението на патрона на училището проф. д-р Асен Златаров ученици и учители от Гимназията издадоха юбилеен брой на училищен вестник.

разгледай вестник